top of page

OMTALER

- Jeg har brukt appen Les HD med min sønn på 6 år som skal lære å lese. Vi har sittet sammen i sofaen med iPaden slik at jeg har hatt mulighet til å følge utviklingen hans, og det jeg oppdaget var veldig interessant.
Det var fascinerende å se hvor lett han skjønte hvordan han kunne trekke sammen bokstavlyder til ord når han brukte LES HD! Ved å føre fingeren over bokstavene i hvert ord i appen hørte han bokstavlydene og trakk dem sammen til et ord – sammen med stemmen i programmet. I tillegg kunne han se bilder som illustrerte ordet og hjalp til med forståelsen.
For en 6-åring var LES HD både lærerikt og gøy. Han opplevde mestring og en følelse av å kunne lese – selv før han egentlig kunne det. Dette var motiverende!
Som mor så jeg at sønnen min plutselig fikk en veldig interesse for bokstaver, lyder, ord og lesing. Plutselig begynte han også å lydere andre ord – i helt andre sammenhenger - helt på egenhånd.
I LES HD Kan man bytte mellom store og små bokstaver, i tillegg til at man kan velge mellom rulle-r og skarre-r på uttalen. Det er flott! Appen har også en spill-funksjon som sønnen min syntes var veldig artig.
Etter hvert brukte han både lyderingsdelen og spilldelen helt på egenhånd.
Jeg er ikke i tvil om at LES HD kan være en god hjelp i leseopplæringen – både for barn og voksne. Jeg er selv lærer og jobber til daglig med voksne fremmedspråklige som skal lære å lese og skrive på norsk. Også i dette arbeidet har jeg sett at LES HD er et godt hjelpemiddel.
 
- Mor og lærer -

 "Din måte å bruke berøringsteknologien til smartphones og nettbrett er genial. Jeg kjenner ikke til andre leverandører som har lagt til rette for å benytte lyderingsmetoden på en så elegant måte".

- Per Jan Svestad -

"Denne appen kan anbefales på det varmeste for elever som skal knekke lesekoden. De får lese ordet, høre lyd for lyd og så høre hele ordet. Jeg underviser voksne minoritetsspråklige med liten eller ingen skolegang fra hjemlandet, og med denne appen kan de sitte i eget tempo og øve på å knekke lesekoden. Og ikke minst - de synes den er veldig morsom å holde på med.

- Alfalærer -

"Vi anbefaler LES HD fordi: Med denne appen forstod 4 åringen selv hvordan man trekker sammen bokstavlydene og får ord. Satt alene med den og da jeg kom tilbake kunne hun lese helt enkle ord selv. Kjenner til flere som sier at denne appen har bidratt til å knekke lesekoden. Selve appen er ikke kjempespennende, men det har vært motiverende nok for jenta mi, å få bekreftet at hun kommer frem til rett ord. Hun titter også innom appen selv.

KIDDLY l Marianne

Kommentar fra Legi: "-4 åringen forstod selv-" det er nettopp dette som er hensikten med denne appen: å OPPDAGE SELV hvordan man trekker bokstavlyder sammen til ord. Fint å høre at det fungerer!

bottom of page